Omaa Huulirasvaa osa 2: Valmistus

Sitten lunastamaan lupauksia. Nimittäin hahaa, huulirasvan raaka-aineet tulivatkin odotettua nopeammin jo kahden päivän päästä tilauksesta Smile Vieläpä niin, että paketti oli tipahtunut ihan suoraan kotiovelle eikä sitä tarvinnutkaan noutaa postista. Jännitys tiivistyy! Odotin jotain suurempaa pakettia ja sen takia vielä päivän viivettä postin lapulle, kuten nyt voisi kuvitella tulevan, mutta täytyy aivan ihailla miten tämän on täysin selkeästi pakannut postiluukusta mahtuvaksi erittäin samanhenkinen pakkausalan ammattilainen kuin itsekin olen. Todella kätevää!

Malttamattomana yritin hillitä tietenkin itseäni ja toteuttaa tämän tee-itse-omat-huulirasvasi -projektin järjen kanssa eikä silleen, että tehdään ensin ja mietitään sen jälkeen miten se olisi pitänyt tehdä. Kuitenkin samana iltana hommiin ja leikkimään kotikemistiä.

Raaka-aineet saapuneet!

Raaka-aineiden mukana saapui vähän muutakin kaikkea, joka ei sinällään liity tähän projektiin. Lisäksi noista kaikki oli vieläpä pakattu erikseen pieniin muovipusseihin, joista ne purin. Näin ollen, projektiin liittyvien aineksien loputkin muovipussit vain auki ja mittaamaan tarvittavia määriä puolen gramman tarkkuudella olevalla vaa’alla.

Raaka-aineet valmiina mittailuun

Tarkkaa puuhaa. Taaraustoiminto käytössä.

Tässä omassa versiossani on nyt se 20 grammaa mehiläisvahaa, 35 grammaa luomukaritevoita, 5 grammaa mangovoita, 20g kylmäpuristettua jojobaöljyä ja jonkinlainen pieni kasa karmiini-mica -jauhetta. Siitä jauheesta ei oikein ollut käsitystä paljonko sitä pitäisi laittaa, joten tyydyin Harrison-Stetson -menetelmällä kaatamaan sitä sekaan ”jonkin verran”. Lisänä sitten se parisen millilitraa (jälleen, kun ei löytynyt itseltä sopivaa mitta-astiaa, samalla periaatteella) limentuoksuista aromia. Noin puoli pulloa.

Tungin kaikki aineet sitä aromia lukuunottamatta pieneen nokalliseen maitovaahdon höyrytysastiaan, joka sopi tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin. Levy päälle kolmoselle ja odottelemaan sulamista.

Valmiina sulamaan.

Sulanut!

Itse asiassa olisi pitänyt tuo mehiläisvaha laittaa astiaan pienissä paloissa, se nimittäin suli kaikista pisimpään. Ja varsinkin kun olin taitellut yhdestä kohtaa siitä mukavan paksun… Mutta suli se kuitenkin, keitosta sekoitellen vähän väliä ja lopulta levy pois päältä. Limentuoksuinen aromi sekaan ja annoin tuon jäähtyä siinä jonkin aikaa, kunnes vielä sekoittelin ja lähdin kaatelemaan sitä puikkoihin ja purkkeihin.

Varauduin liian pieneen määrään vaikka kuvittelin vähän kompensoivani puikkoja purkeilla, tuota nimittäin olisi tullut vielä paljon suurempaankin purkkimäärään. Noh, ei voi mitään. Kaadoin loput pieneen muovipussiin, jotta saan tehtyä edes jonkinlaisia yksikköhintalaskelmia kokonaispainon perusteella Smile

Kuuma neste valuu puikkoon oikein mukavasti.

Ei tuo ihan hirveän sotkuista puuhaa sinänsä ollut, muutaman talouspaperin päällä kun sitä kaateli sekä puikkoihin, että purkkeihin. Puikon viertä sitä sai välillä kylläkin valumaan ja ne tulivat yllättävän äkkiä täyteen. Juuri oikean määrän saaminen puikkoon oli hieman haastavaa.

Sitten korkki vain kiinni, vähän pyyhkäisyä paperilla niistä joiden reunan yli nestettä oli valunut vielä kun se jollain tapaa nestemäisenä pysyi ja pakastimeen jäähtymään.

Astia (ruostumatonta terästä) tuli hyvin puhtaaksi rasvajäämistä kuumalla vedellä ja paperilla.

Valmiina!

Purkkirasva

Valmis puikko

Niistähän tuli oikein hyviä! Pakastimessa olleet vähän vinossa nuo purkit vain kun laittelin kylmägeelipakkauksen päälle, olisivat oikeastaan saaneet olla ihan normaalisti pystyssä. Rasva jähmettyi odotettua nopeammin, eikä siinä mitään

Hintaa yhdelle grammalle tätä ainetta tuli yhteensä 0,0698 €. Vähän karkeasti laskeskeltuna. Tällöin yhden puikon hinnaksi tulisi noin 0,83 € sisältäen puikon ja aineen. Ei kovin paha lukema, ottaen huomioon että tietää mitä saa ja tuo on kyllä täysin toimivaa! Kehittelen jo mielessäni seuraavia evil genius -versioita… Cowboy

Seuraavaksi suunnittelemaan tarraa päälle… Kohdistus oli värilaserilla vähän hankalahkoa, lähinnä siinä että sai tarrat osumaan justkin oikeaan kohtaan (which was not easy!) mutta kyllähän se useampien testitulostusten jälkeen onnistui ja lisäksi löysin korkeudeltaan 50mm olevia tarroja jotka sitten kätevästi leikkailin saksilla leveyssuunnassa kapeammiksi. Koska pitäähän tän olla täydellistä! Tarrat kai pitäisi päällystää jollain lakalla tai semmoisella, koskapa taskussa ollessaan tekstit pikkuhiljaa haalistuvat ja kuluvat pois…

Huulirasvariippuvuus.com Limettihuulirasva

Pohjaankin löytyi kirjakaupasta värillisiä nappitarroja Smile Toiselta puolen löytyy valmistusainelistausta, sekä ohjeeksi käyttää tätä tarvittaessa ja aina kun siltä tuntuu, useita kertoja päivässä.

Omaa Huulirasvaa osa 2: Valmistus

  • Ah, ihanalta näyttävät! Löysin postauksesi, kun googlailin itsetehtyä huulivoidetta, ajatuksena yrittää tehdä sitä joululahjaksi. Ainoa ongelma, että eihän minulla mitään tarkkaa vaakaa ole! Pystyyköhän aineita käyttämään pienempiä määriä jonkun millimitan kanssa?

  • Pystynee, ei noiden aineiden kanssa ihan niin tarkkaa ole vaikka tarkkoja määriä hehkutankin Wink Noista pienistä pusseista ainakin kun näki paljonko niissä ainetta on, olisi saanut melko hyvin otettua tarpeelliset määrät ihan arviostakin Smile Myöskin, ylläolevilla mitoilla tuli rasvaa lopulta melko paljon ja enemmän kuin kuvittelinkaan tai mihin edes varauduin…

    Tarroja saa tulostettua päälle kirjakaupoista saatavilla A4 tarra-arkeilla, johon pitäisi mahtua noin 48x50mm kokoinen tulostus leikattavaksi, tai piirreltäväksi ym.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse