Huulirasvojen kilohinnasta

Helsingin Sanomien toimittaja on tuossa vuonna 2005 (€€€) kiinnittänyt huomiota huulirasvan kilohintaan. Sehän nousee yleisesti ottaen useisiin satoihin euroihin. Uteliaisuudesta ja kiinnostuksesta asiaa kohtaan piirtelin pienen havainnollistavan ja suuntaa-antavan kuvan aiheesta. Otin tähän mukaan nyt joitakin tämmöisiä perusrasvoja mitä sattui löytymään ja joista hinnat on tullut laitettua talteen.

Huulirasvojen kilohintoja

Huulirasvojen kilohintoja

Kuten kuvastakin näkyy, kilohinnat vaihtelevat suuresti.

Kallein tässä nyt pyörinyt rasva on Blistex Lip Massage, sen (halvin löytämäni) hinta Robin Hood -tavaratalossa oli 808,11€/kg. Edullisin taas on Mirame Vaseline, 50€/kg. Suurin osa näiden hinnoista vaihtelee 300-600 euron välillä, keskihinnan tällä valikoimalla ollessa 457,86€.

Aika pitkään sain kalleimmaksi rasvaksi Blistex Lip Restoren – se maksoi K-Citymarketissa 3,45€ eli 932,43€/kg. Sitten kuitenkin Robin Hoodista samaa tavaraa saa hintaan 2,80€ eli 756,76€/kg. Näissä luvuissa on jo nähtävissä melkoista säästöä noin 175 euron arvosta, jos siis meinaa levitellä niitä huuliinsa kilogramman edestä. Yhteen kilogrammaan menee noin 208 kappaletta 4,8g rasvoja. Oletetaan myös tältä pohjalta, että muutkin Robin Hoodista löydetyt rasvat ovat kohtuullisen edullisesti hinnoiteltu.

Kaikkien Lip Smackereiden hinta on ollut kaupassa (Sokoksella) keskenään sama eli 2,50€, joten ne olisivat kaikki tuossa 600 euron pinnassa, vaikka tässä onkin vain pari vaihtoehtoa.

Hesarin mukaan eri huulirasvojen laadun vertaileminen on kuitenkin lääkärien mielestä vaikeaa. Hinta ei välttämättä vielä kerro mitään laadusta, vaan käyttökokemus. Tämä pitää paikkansa. Silti odottaisin hintaluokaltaan kalliimpien rasvojen olevan myös parempia ja ainakin tässä taulukossa kalleimmat Lip Massage ja Lip Restore ovat hyviä olleetkin. Eivät lopulta ihan niin erikoisia kuin hinta antaa ymmärtää, mutta perusrasvaa huomattavasti mielenkiintoisempia. Rahoilleen saa vastinetta.

Hyksin iho- ja allergiasairaalan ihotautien erikoislääkäri Elina Varjonen sanoo, että vasta käyttökokemus kertoo tuotteen tehokkuuden. Yhden käyttäjän hyväksi havaitsema huulirasva ei välttämättä sovi kaikille, sillä erilaiset allergiat ovat hyvin yksilöllisiä. [HS]

On myös vielä kalliimpiakin rasvoja tottakai olemassa, muutenhan kosmetiikan ala ei olisi niin kilpailtu. Hesarin mukaan esim. apteekissa myytävä Vichy-huulirasva maksaa (huom.) litrahinnaltaan noin 2500 euroa, tämä siis vuoden 2005 euroissa. Nykyisin voi olla vaikka kalliimpikin.

Nestemäisten rasvojen yksiköt ilmoitetaan aina vähän valmistajasta riippuen millilitroissa, grammoissa, tai molemmissa. Lähtökohtaisesti ne näyttäisivät pakkausten mukaan liikkuvan suunnilleen samoissa lukemissa, muutamat rasvat tarjoavat nimittäin molemmat vaihtoehdot: 4,8g/5,5ml tai 9g/10ml. Tästä saisi suhdeluvuksi noin 0,87…0,90 g/ml. Vichyn hinnaksi kilogrammoissa tulisi siis vertailun vuoksi noin 2778e/kg… Wink

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse