Laihduttava huulirasva

Vaikka kovasti ja verisesti olenkin yhtä tiettyä julkaisua vastaan, niin menköön nyt tämän kerran linkki siihen suuntaan kun siellä on kerran aiheeseen jollain tapaa paneuduttu kääntämällä uutinen suomeksi. Eli Iltalehteen. Siellä nimittäin on kerrottu amerikkalaisesta keksinnöstä, laihduttavasta huulirasvasta. Only in America Wink

Hoodia gordonii (Masson) Sweet ex Decne, Etelä-Afrikka

Hoodia gordonii

BBC:n mukaan Burner Balmin rasvoissa on neljä erityisen vaikuttavaa ainesosaa, eli vihreä teeuute, kofeiini, kromipikolinaatti [Wikipedia] ja hoodia. Nämä näyttäisivät kuvan perusteella olevan 4,8 gramman puikkoja. Hoodian tarkoituksena on poistaa nälän tunne ja kromipikolinaatti taas on edesauttamassa rasvan polttoa.

Hinnallisesti nämä ovat $5.99 perusrasva ja $6.99 energiapitoisemmat versiot. Dollarin kurssin ollessa tällä hetkellä melko alamaissa, nuo tekevät noin 4-5 euroa per puikko, tai tarjouksena 5kpl 13:lla eurolla plus rahtauskulut.

– Tätä pitäisi levittää huulille kerran minuutissa, jotta tällä olisi pienintäkään vaikutusta [IL]

Kofeiinista taas tässäkin yhteydessä varoitellaan, mutta miten veikkaisin ettei näistä sitä irtoa niin paljoa että unensaanti juurikaan vaikeutuisi. En löytänyt pikaisella haulla määriä, mutta kofeiinin saantiin on enemmän vaikutusta varmasti kahvilla, teellä ja muilla vastaavilla aineilla kuin näillä huulirasvoilla. Ellei nyt sitten syö kerralla koko puikkoa… Yhdessä peruskahvikupillisessa on kofeiinia noin 100mg. Tämän rasvan pitäisi olla melkoisen kyllästetty pelkästään kofeiinilla jotta tällä nyt olisi oikeasti merkitystä. Lisäksi kun sitä saisi valmistajan mukaan lisäillä enintään 4-6 kertaa päivässä.

Cofitabs Blistex

Cofitabs Blistex

Jos nyt katsoo minkäkokoinen tabletti 100mg kofeiinitabletti on, niin ymmärtänee hieman paremmin miten on täysin mahdotonta saada huulten peittämisestä tällä rasvalla jotenkin älyttömän paljon kofeiinia elimistöön. Otetaan vertailukohdaksi ihan normaali Blistexin 4,25g huulirasvapuikko. Siinä olevaan rasvamäärään saisi pituudeltaan upotettua karkeasti noin 20kpl kofeiinitabletteja, vaikkakin sidosaineellista, jolloin muille aineksille ei edes jäisi enää kovin paljoa tilaa. Tällöin koko rasvasta saisi 2000mg eli 2 grammaa kofeiinia (puolet!), eli yhteensä 20 kahvikupillisen verran. Jos juodaan 3 kuppia päivässä, tämä tekisi yhden viikon verran. Saako joku nyt oikeasti tuhottua tämmöisen rasvan huulilleen viikossa, paitsi väärin käytettynä? En ole esim. itse saanut yhtäkään rasvaa ihan viikossa tai kahdessakaan sentään kulutettua vaikka niiden suurkuluttaja olenkin… Smile Ja tämä edellä mainittu oli nyt ideaalitilanne, käytännössä rasvassa on aivan varmasti huomattavasti vähemmän kofeiinia, koska siinä on muitakin aineita.

Mutta paniikki seis, tulossa on myös kofeiiniton versio rasvasta.

The one side effect claimed by the lip balm’s makers is insomnia due to the caffeine but they say it only happens if it’s used a few hours before bedtime. [BBC]

Miksei tällä voisi aivan hyvin olla psykologista plasebovaikutusta, eli levittämällä rasvaa huuliin aivot ovat sitä mieltä että nälkää ei nyt ole, bisnekset menee hyvin ja kuntokin on vallan mainio. Kunhan se laihdutus ei taas jää pelkästään siihen huulirasvan käyttöön ja syödään kuten ennenkin eikä liikuta vähääkään. Artikkelissa muistutetaan kyllä laihtumisen lähtevän terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta.

Etsiskelin myös aiheesta pari englanninkielistä linkkiä, jotka tässä: Burner Balm ja BBC Radio 1:n Newsbeatin uutinen aiheesta.

Näille huulirasvoille tehtävien lääketieteellisten testien tuloksia odotellessa täältä tähän.

Itse asiassa pistin tilaten muutaman kappaletta noita Briteistä, joten voin tehdä myös omia testejä näillä. Lähtivät matkaan tännepäin 18.11. joten lähetyksen saapumista odotellaan kuin kuuta nousevaa.

Ja ne saapuivat 24.11. Smile Testailuun heti.

Laihduttava huulirasva

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse